Merket

Trademark Header
Del  
Merket Jacuzzi® representer en uvurderlig verdi for firmaet vårt og er et symbol som øyeblikkelig henleder tankene til vår ledende stilling, til våre kvalitetsprodukter og til vårt omdømme.

I løpet av årene er merket, som utelukkende assosieres med vårt firma, blitt berømt og gjenkjennes på internasjonalt nivå. Foruten å skille oss fra de andre konkurrentene, tjener merket til å garantere våre kunder om at de kjøper et produkt i samsvar med de ypperlige kvalitetsstandardene som kjennetegner alle produktene merket Jacuzzi®.

Hver og en av oss har ansvar for å beskytte og bevare verdien til dette verdifulle merket og dette er årsaken til at det er veldig viktig å forstå retningslinjene som justerer bruken av det.

Firmaet vårt har en formidabel portfølje av registrerte og ikke-registrerte merker. Selv om vårt brand Jacuzzi® er det mest kjente merket, bruker selskapet diverse andre merker koblet til salget av sine egne produkter. Dessuten bruker og utvikler Jacuzzi periodisk nye merker, for eksempel når de utvikler og presentere en ny linje med produkter. Derfor endres merkenes portfølje stadig.

HVA ER ET MERKE?

Et merke kan være ord, navn, grafiske fremstillinger, tegninger, symboler, emblemer, slogan (til og med parfymer og lyder) som tjener til å identifisere produkter og tjenester og å skille dem fra produkter og tjenester som selges av andre.

Merkene forteller forbrukerne at de kjøper et produkt eller en tjeneste fra et bestemt firma.

 

KORREKT BRUK AV MERKENE

En korrekt bruk av merkene medfører en rekke grunnregler som er enkle å ta i bruk. Hovedreglene som gjengis her bør følges hver gang firmaets merker benyttes, for å beskytte dem og bevare deres verdi.

 

A. MERKENE ER ADJEKTIVER

Merkene er adjektiver prosjektert for å kjennetegne et spesifikt firma eller en gruppe med assosierte selskaper, som kilde eller opphav til et produkt.

Eksempel: Se vår komplette linje med hydromassasjekar fra  Jacuzzi®.

 

B. MERKENE BØR IKKE BENYTTES UTEN NAVNET PÅ ET GENERISK PRODUKT DE KAN ASSOSIERES MED

Merkene bør aldri benyttes alene uten å assosieres med navnet til et generelt produkt. Å bruke et merke uten navnet på et generelt produkt kan feilaktig få folk til å tenke at navnet er et fellesnavn på produktet eller tjenesten det dreier seg om. Bruk derfor alltid merket Jacuzzi® sammen med det korrekte generelle navnet på produktet.

Feil: Vi er sikker på at dere vil ha glede av deres jacuzzi®.

Riktig: Vi er sikker på at dere vil ha glede av deres spa Jacuzzi®.

Riktig: Hydromassasjekarene Jacuzzi® passer til mennesker i alle aldre.

En ypperlig tommelfingerregel er å legge inn mentalt begrepet “til merket” ved siden av selve merket for å se om setningen gir mening. Hvis det har en mening, betyr det at merket brukes korrekt som adjektiv.

Feil: Ingenting kan sammenlignes med en (til merket) jacuzzi®.

Riktig: Ingenting kan sammenlignes med et hydromassasje-spa (til merket) Jacuzzi®.

 

C. MERKENE BØR IKKE BRUKES I FLERTALLSFORM

Fordi merket kjennetegner den enkelte opprinnelsen til et spesielt produkt og ikke selve produktet, bør man aldri benytte seg av produktene i flertallsform. Ved å bruke et merke i flertallsform kan folk forledes til å tro at det er navnet på selve produktet og ikke til merket. Den riktige måten for å beskrive en referanse til merkeproduktene i flertallsform er å bruke flertallsformen i produktets generelle navn.

Feil: En ny last med jacuzzi® vil ankomme denne uken.

Riktig: En ny last med hydromassasjekar fra Jacuzzi® vil ankomme denne uken.

 

D. MERKENE BØR IKKE BRUKES I EIENDOMSFORM

Noen ganger brukes navnene i eiendomsform. For eksempel kan noen si: “Jeg synes at fargen pè dette spa-et er veldig fin”. Fordi merket kjennetegner opprinnelsen til produkt heller enn selve produktet, bør aldri merket benyttes i eiendomsform. Eiendomsformen burde heller benyttes sammen med produktets generelle navn.

Feil: I serie-egenskapene til denne jacuzzi® finnes det en antiskli-matte.

Feil: Den nyskapende stylingen til en jacuzzi® er elegant og samtidig funksjonell.

Riktig: I serie-egenskapene til dette dusjkabinettet fra Jacuzzi® finnes det en antiskli-matte.

Riktig: Designen til et hydromassasjekar fra Jacuzzi® er elegant og samtidig funksjonell.

 

HVORDAN KAN MAN FORHINDRE UN URIKTIG BRUK AV MERKET JACUZZI®?

  • Følg retningslinjene som angis ovenfor.
  • Si ifra om enhver overtredelse, eller i tilfelle du er i tvil, skriv til: trademarks@jacuzzi.com
  • I tilfelle en overtredelse skal meldes inn, angi flest mulig opplysninger:
    • Type struktur (hotell, wellness-senter, spa).
    • Adresse og henvisninger.
    • Datoen du ble oppmerksom på overtredelsen.

 

For ukeblader, kataloger eller andre utgivelser eller middel (inkludert nettet, kino, tv og radio), vennligst spesifisere navnet på bladet, tv-showet, filmen eller radioprogrammet eller hvilken som helst opplysning gjeldende for midlet som ble brukt samt datoen det hendte på.

 

 Vi takker for samarbeidet.

Spa Jacuzzi>
Hot Tub
Bad Jacuzzi>
Bathroom
Finn din Jacuzzi-forhandler>